گروه شیمی دهگلان

گروه شیمی دهگلان

وبلاگ تخصصی گروه شیمی شهرستان دهگلان استان کردستان
گروه شیمی دهگلان

گروه شیمی دهگلان

وبلاگ تخصصی گروه شیمی شهرستان دهگلان استان کردستان

تابش دادن به غذاها

تابش دادن به غذاها
انگلها، حشره‌ها، باکتریها و انزیمهای درونی باعث تجزیه غذا و فاسد شدن آن می‌شوند.
باکتریها و سایر میکروارگانیسمها بیش از سموم معدنی، آفت کشها و افزودنیها به مواد غذایی سلامتی را تهدید می‌کنند.
غذاهای فاسد در بسیاری از موارد باعث مسمومیت شدید و حتی مرگ می‌شوند.
برای نگهداری غذاها به جای افزودن مواد نگهدارنده، یک روش سترون کردن تابشی است. در این فرایند غذاها را در معرض تایش پرتوهای گامای حاصل از Co-60 قرار می‌دهند.
این تابش متابولیسم ارگانیسمها، بویژه باکتریهای موجود در مواد غذایی را به اندازه‌ای به هم میریزد که باکتریها یا میمیرند یا دست کم دیگر تکثیر نمی‌شوند.
برای سترون کردن اتاق عمل وابزار جراحی از این پرتوها استفاده می‌شود.
این پرتوها مزه مواد غذایی را تغییر نمیدهد و ماده غذایی هفته‌ها و حتی سالها بدون انجماد سالم باقی می‌ماند.
یک پنجم انرژی تابشی به گرما تبدیل شده و دمای غذا را تا ۳ درجه سانتی‌گراد بالا می‌برد.
برخی از مزایای این روش :
 نگهداری غذا بدون اضافه کردن نگهدارنده، جلوگیری از جوانه‌ زدن محصولات کشاورزی مانند سیب زمینی و پیاز، به تاخیر انداختن رسیدن میوه‌ها و نگهداری طولانی‌تر، انهدام انواع قارچها در انبار نگهداری، تهیه غذای سالم در سراسر جهان برای افراد گرسنه.
این روش ممکن است مضراتی نیز داشته باشد مانند تغییرات شیمیایی در غذا به علت بالا بودن انرژی تابش .
البته تحقیقات در این زمینه هنوز ادامه دارد.

فرایند هابر


شکل زیر را تفسیر کنید